2014. augusztus 27., szerda

Rugonfalvi: A nemes székely nemzet képe I-III - Jelenlegi ára: 18 500 Ft

Rugonfalvi Kiss István, aki részt vett a székely hadosztály megszervezésében, a debreceni egyetem rektora, a kommunista koncepciós perek egyik áldozataként még a szegedi csillagot is megjárta. Harcolt az első vh-ban.
1939 saját kiadásában és terjesztésben (mint Orbán Balázs) jelentette meg legnagyobb máig is alapmunkának számító 3 kötetes térképekkel mellékelt székelység történetét az őstörténettől kezdve a legújabb korig (1939). Részletesen ír a kulturális életről, szokásokról (ökörsütés, hadkötelezettségről, vérbosszú).
Székenként alaposan ismerteti Székelyföld kultúráját, népességi viszonyait, népzenéjét, egyházi helyzetét, vallását. Egy valóságos áttekintést, valós képet fest a székelységről. Székelyföldi ismerősöm mondta, hogy sok dolog, amit leírt még ma is így van.
Kihagyhatatlan és megkerülhetetlen alapmű. A könyv az eredeti teljes szerzői kiadás. Az újonnan kiadott kötetek nem tartalmazzák a III. kötetet. A lapok belül tiszták, minden kötet első lapján tulajdonosi pecsét. Megvannak a térképmellékletek is.


Jelenlegi ára: 18 500 Ft

Az aukció vége: 2014-09-05 23:58
. Rugonfalvi: A nemes székely nemzet képe I-III - Jelenlegi ára: 18 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése